Ochrona danych osobowych i polityka prywatności

Organizator VIII Krajowej Konferencji Nanotechnologii Nano2017 przywiązuje wagę do poszanowania prywatności użytkowników odwiedzających serwis Konferencji. Stosując odpowiednie zabezpieczenia i rozwiązania technologiczne, Organizator Konferencji - Uniwersytet Łódzki, zapewnia ochronę danych osobowych przed dostępem osób nieuprawnionych.

Gromadzone w dziennikach logów dane są wykorzystywane do celów administrowania serwisem.

Żadne dane osobowe nie będą udostępniane odbiorcom danych w rozumieniu art. 7 pkt 6 ustawy o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz.U. z 2015 r. poz. 2135 z późniejszymi zmianami).

Przeglądanie serwisu Konferencji

Gromadzenie informacji (automatyczne)

Podobnie jak większość serwisów internetowych, przechowujemy informacje dotyczące zapytań kierowanych do naszego serwera.
Informacje te obejmują m.in.:

Wykorzystanie danych

Zapisywane dane nie są kojarzone z osobami przeglądającymi strony Konferencji.

Dane przechowywane są przez czas nieokreślony i służą do analizowania, które strony odwiedzane są najczęściej, jakie przeglądarki stron WWW są stosowane, oraz do zapewnienia jak najwyższej jakości serwisu.

Informacje pochodzące z analizy zebranych danych (statystyki) znane są tylko Organizatorowi Konferencji i nie zawierają żadnych cech identyfikujących osoby odwiedzające serwis.

Newsletter VIII Krajowej Konferencji Nanotechnologii Nano2017

Informacje ogólne

Usługa "Newsletter VIII Krajowej Konferencji Nanotechnologii Nano2017" (zwana dalej "Newsletter") jest świadczona za pośrednictwem poczty elektronicznej i umożliwia automatyczne otrzymywanie od Organizatora Konferencji wiadomości o aktualnych wydarzeniach związanych z Konferencją.

Korzystanie z usługi Newsletter jest dobrowolne.

Administratorem Państwa danych osobowych (adresu e-mail) jest Uniwersytet Łódzki, ul.Narutowicza 68, 90-136 Łódź.
Państwa dane nie będą udostępniane odbiorcom danych w rozumieniu art. 7 pkt 6 ustawy o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz.U. z 2015 r. poz. 2135 z późniejszymi zmianami).
Podanie administratorowi danych osobowych jest dobrowolne, ale stanowi warunek konieczny dla skorzystania z usługi Newsletter.
Posiadacie Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz możliwość ich poprawiania.
Dane osobowe przetwarzane będą przez Uniwersytet Łódzki wyłącznie w celu realizacji usługi Newsletter.

Świadczenie usługi ustaje się wraz z zakończeniem Konferencji, po tym okresie dane osobowe zostaną usunięte.

Zapisanie do usługi

Usługa świadczona jest wyłącznie dla zarejestrowanych osób.
Aby korzystać z Newslettera należy:

  1. Zapoznać się z Polityką Prywatności oraz instrukcją użytkowania usługi Newsletter.
  2. Na stronie Newsletter, w formularzu 'Zarejestruj się do Newslettera', wypełnić pole 'adres e-mail'. Wpisany adres musi należeć lub być w dyspozycji osoby rejestrującej się. Zabronione jest podawanie adresu e-mail osoby, która nie dokonuje rejestracji.
  3. Wyrazić zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Organizatora Konferencji i otrzymywanie na swoją skrzynkę mailową wiadomości typu Newsletter (zaznaczyć pole check-box).
  4. Potwierdzić fakt zapoznania się z Polityką Prywatności oraz instrukcji użytkowania usługi Newsletter (zaznaczyć pole check-box).
  5. Kliknąć przycisk 'Zarejestruj się'.
  6. Po tej czynności do Organizatora Konferencji zostanie wysłana odpowiednia informacja, jeżeli podany adres e-mail nie będzie budził podejrzeń, zostanie wysłana wiadomość zawierająca link aktywujący usługę Newsletter.
  7. Odebrać wysłany przez Organizatora e-mail weryfikujący, i kliknąć na otrzymany link aktywujący.

Rezygnacja z usługi

Rezygnacji z Newslettera można dokonać np.:

Polityka COOKIES

Serwis Konferencji używa plików cookies.

Podmiotem zamieszczającym informacje cookies oraz uzyskującym do nich dostęp, jest Organizator Konferencji - Uniwersytet Łódzki, ul. Narutowicza 68, 90-136 Łódź.

Cookies - tzw. 'ciasteczka' - są informacją zapisywaną w urządzeniu użytkownika w postaci krótkiego pliku tekstowego. Informacja ta zawiera m.in. nazwę strony internetowej na której zostało utworzone ciasteczko, unikalny numer identyfikacyjny, czas przechowywania ciasteczka na urządzeniu użytkownika.

Serwis Konferencji wykorzystuje pliki cookies do dostosowania zawartości serwisu do indywidualnych potrzeb użytkownika oraz do zapamiętania faktu zapoznania się z wyróżnionymi informacjami. Dzięki temu możliwe jest zapisanie preferencji przeglądania użytkownika (np. wielkości czcionki, układu strony itp), a wybrane informacje wyświetlają się tylko do momentu potwierdzenia ich przeczytania przez użytkownika.

Pliki cookies stosowane w serwisie Konferencji nie przechowują żadnych danych osobowych ani innych informacji zebranych od użytkowników i nie służą do identyfikacji użytkownika, pozyskiwania informacji o użytkownikach serwisu ani śledzenia ich nawigacji.

Przeglądarki internetowe domyślnie dopuszczają zapisywanie plików cookies w urządzeniu użytkownika. Korzystający z serwisu mogą jednak w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies bądź informować o ich zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies, dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Więcej informacji na temat plików cookies można znaleźć pod adresem wszystkoociasteczkach.pl.